СЕРГЕЈ СТАНИШЕВ БИЛ МАКЕДОНЕЦ, А НЕ БУГАРИН: Бугарскиот екс-премиер јавно призна дека е Македонец!

Сергеј Станишев, лидерот на Бугарската социјалистичка партија и поранешен бугарски премиер, на гостување во емисијата од забавен карактер „Оваа сабота“ даде сензационална изјава дека...

(Видео)РУСКИТЕ ВОЈНИЦИ НА ТЕРЕН ВО СИРИЈА: Што се крие позади тајната операција на руската...

Руската војска продолжува да изведува операции во зоните од посебен ризик во Сирија, пишува порталот „Руска весна“ Овој пат офицерите на руската армија се упатиле...

Соботка: Утврден е кризен план за балканската мигрантска рута

Една и пол година по затворањето на западнобалканската мигрантска рута, направен е заеднички кризен план кој треба да ја подобри соработката меѓу погодените земји, нагласи...

НАЈНОВИ