Кога ќе се сретне со синдикатите и работниците?

Заев вчера се сретна со газдите.
Кога ќе се сретне со синдикатите и работниците?

Заев вети отворена врата за бизнисот.
Дали и работниците ќе ја имаат истата привилегија?

Приоритет ќе било, како и за сите досегашни влади, создавањето поволна бизнис клима.
До кога ќе се цедат работниците во име на повисоките профити на газдите, до кога работниците нема да бидат луѓе кога се на работа?

СДСМ го предводи бизнисмен. Уздите на економската политика му ги даде, повторно, на претставник на крупниот капитал. Остварува средби со газдите, а не со синдикатите. Ама, не берете гајле. Ќе биде на страната на работниците.

Здравко Савевски

Loading...