Мери Николова собра 2201 потписи за …

Мери Николова собра 2201 потписи за амнестија на затвореници.

Со 2201 потписи, од страна на осудените лица од затворите во Македонија, денес 3ца предлагачи на ПРЕДЛОГ ЗАКОНОТ ЗА АМНЕСТИЈА, ќе ја достават комплетната документација до Собранието. Понатаму треба да биде разгледан од сите пратеници. Предлагачите заедно со осудениците и нивните семејства, очекуваат истиот да се стави на дневен ред за понатамошно одлучување на ПРЕДЛОГОТ. Наскоро ќе биде закажана и прес конференцијата каде ќе бидат поканети сите медиумски куќи, новинари од постоечките весници, портали и семејствата на осудениците. Се што треба да се објави во тој момент ќе го сторат предлагачите и нивните семејства. Новинарите ќе имат можност да слушнат многу судбини од присутните и многу монтирани пресуди за осудените лица.

Loading...