Ми открија рак на дојка, ве молам не го игнорирајте овој симптом споделете сакам сите жени да го видат

Шери Родс е мајка на три деца, на која вчера и бил дијагностициран рак на дојка. Таа одлучила на Фејсбук да сподели фотографија од единствениот симптом кој укажува на ваквата состојба, за да им помогне на останатите жени на време да ја откријат оваа подмолна болест.

-„Целосно сум шокирана поради оваа вдлабнатина која беше единствениот симпотм кој го имав. Го забележав и отидов кај мојот доктор да го поглендне. По скeнирањето е откриено присуство на некаква маса, што беше потврдено и со мамографија, по што веднаш отидов на биопсија. Не бев нималку загиржена, но резултатите покажаа дека станува збор за рак на дојка. Ве молам редовно проверувајте ги градите и не игнорирајте баш ништо чудно што забележувате. Ве молам споделувајте ја фотографијата“ – напишала Шери.

Yesterday I was diagnosed with breast cancer. It came as a total shock as this dimpling (in the pic) is the only symptom…

Posted by Sherrie Rhodes on Tuesday, July 25, 2017

извор: сител

Loading...