Милионски град “исчезна” за секунда: Буквално како да е збришан од лицето на земјата

Американскиог град Феникс во Аризона пред точно една година беше погоден од силно невреме кои било пропратено со песочна бура.

Градот за време на песочната бура бил целосно парализиран.

Главниот град на сојузната држава Аризона, Феникс се наоѓа на подрачје на топла пустинска клима под дејство на монсун. Вообичаено, во Феникс има долги топли лета, а зимите се благи. Времето воглавно е суво со многу сонце и чисто небо.

извор: сител

Loading...