Морнарицата на Шри Ланка спасуваше слон однесен од морските струи

220

Несекојдневна спасувачка операција со часови се одвиваше на североистичниот брег на Шри Ланка.

Припадниците на морнарицата спасија слон, кого силните морски струи го одвлекле 16 километри од брегот.

Крајбрежната стража го забележала животното, како се бори да ја одржи сурлата над површината на водата.

Група нуркачи го врзале со јажиња и со асистенција на два брода го извлекле цицачот на копно.

Слонот најверојатно бил повлечен од силните струи додека се обидувал да мине лагуна која дели два дела од џунгла.

Слоновите во Шри Ланка се сметаат за најблагородни животни, а нивното убиство најголем грев.

Извор:канал5

Loading...