Најголемите митови поврзани со сексот

Сексот е најдобар кога сме млади.

Можеби додека сме млади имаме повеќе енергија, но сексот и оргазмите се како вино – со годините стануваат се подобри.

Афродизијакот ја зголемува желбата за секс.

Тие всушност не постојат. Кога е во прашање учинокот на намирниците за сексуалната желба, најчесто станува збор за пласибо ефект.

Првиот секс секогаш е болен.

Всушност, скоро еднакво е болен како и секој друг, а болката најчесто е последица на недоволното возбудување поради кое нема доволно навлажнување или едноставно е лоша техниката.

Луѓето имаат помалку секс кога се во брак.

Впрочем со годините, па така и во бракот сексот станува подобар, поквалитетен, задоволителен, различен и по чест.

Сексот без кондом е подобар од сексот со кондом.

Неодамнешната студија покажала дека кондомите всушност немаат никаков ефект. Една теорија смета дека „фраерите“ кои се жалат дека помалку уживаат во сексот со кондом всушност патат од некаков облик на еректилна дисфункција.

Поголем пенис значи поголемо задоволство.

Големината на пенисот е всушност поважна за машкото его отколку за задоволството на жената. А кога големина важна во потполност зависи од параметрите на жената.

Повеќето жени можат да постигнат оргазам само со вагинална стимулација.

За жал, кај повеќето жени во прикаската мора да биде вклучена и стимулацијата на клиторисот.

извор:скопје24

Loading...