vesti24.mk
ВЕСТИ МАКЕДОНИЈА

Нема бегање од Мачката! Ванхауте се враќа во Скопје

ECA

На покана на Здружението на новинарите на Македонија, неделава во Скопје престојува европскиот експерт Питер Ванхојте, кој во рамките на разговорите на партиите за решавање на политичката криза, изготви предлог за медиумски реформи. ЗНМ денеска соопшти дека го поканиле Ванхојте со цел да му се заблагодарат за неговиот придонес во изготвувањето на предлогот за медиумски реформи и да се искористи неговото искуство за лобирање кај новата влада за спроведување на тие предлози.

Денеска претставници на ЗНМ и Ванхојте имаа одвоени средба со министерот за Информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски и со претставници на американската амбасада.

извор:слободенпростор

Loading...

Related posts