Нови цени на горивата!

412
1

Овој понеделник Регулаторна Комисија за Енергетика ја носи новата одлука за цените на горивата. По две недели, новата цена ќе покаже дали ќе воизме поскап или поевтин бензин и дизел, а одлуката ќе важи од понеделник на полноќ.

Бензините со последната одлука донесана пред две недели поевтинија за 2 денари по литар, цената на дизелот се намали за 1,5 денари.

Така, литар ЕУРОДИЗЕЛ БС 95 се продава за 60,5 денари, а ЕУРОСУПЕР БС 98 за 62,5 денари по литар.
ЕУРОДЗИЗЕЛОТ изнесува 46.5 денари за еден литар.
За 1,5 денари поевтинија и екстра лесното масло за домаќинство. Цената до понеделник ќе изнесува 35 денари за литар.