Нухиу: СДСМ ја нема веќе подршката од албанците

На социјалдемократскиот сојуз, исто како Сојузот на Комунистите порано, им било важно да имаат Албанци во партијата за да се покаже како граѓанска партија. Притоа ни тогаш, ни сега, за оваа партија не било важно дали тие Албанци имаат кредибилитет или се интелигентни и школувани луѓе, туку само да се Албанци. Ако се верски радикали, нешколувани, полигамни- уште подобро, пишува Арменд Нухиу на својот Фејсбук статус и додава:

„Затоа таа партија нема повеќе да ја има поддршката на Албанците во Македонија. Продолжуваат со иста матрица како во социјализмот.“

Loading...