Овој тест за интелигенција со само две прашања може да го открие вашиот интелектуален потенцијал

Група психолози во 2016 година спровеле истражување со цел да детерминираат како популацијата влијае на индивидуата. Тие откриле дека луѓето со високо коефициент на интелигенција покажуваат неверојатно слични карактеристики. Па доколку сакате да откриете дали и вие спаѓате во оваа група, сè што треба да направите е да одберете по еден одговор на двете прашања подолу.

1. Дали можете да живеете во густо населен дел од голем град?

а) Не, многу луѓе ми создаваат стрес

б) Не би ми пречело, би можел/а да се чувствувам како дома

2. Дали се чувствувате тажно или осамено и доживувате „симптоми на повлекување“ кога не сте во постојан контакт со пријателите?

а) Повеќе или помалку

б) Не баш

одговор: ТУКА.

Loading...