По една лажичка секое утро! Овие две намирници спречуваат срцев удар и рак!

Експертите апсолутно се согласуваат. Јаболков и оризов оцет го чуваат организмот од опасни болести.

Докажано е дека јаболковиот оцет поволно влијае на здравјето на срцето, го регулира крвниот притисок, покачените триглицериди и холестеролот. Антиоксидансите од јаболковиот оцет го заштитуваат и зајакнуваат срцето, но исто така и ги топат мастите во организмот.

Јапонски научник истражувал како различни видови на оцет влијаеле на лекување на леукемија и спречување на развој на малигните клетки. Експериментот спроведен на глувци покажа дека оризовиот оцет успешно спречува развој на тумори. Оваа анализа се уште не е спроведена кај луѓето, но научниците очекуваат поволни резултати.

Фото: Profimedia

Loading...