vesti24.mk
СВЕТ

Полицијата со прст на мртов човек се обиде да го отклучи телефонот

ECA

Полицајци во Флорида се цел на критики за влез во мртовечница и обид да искористат отпечаток од прст на умрен човек за да го отклучат неговиот мобилен телефон.

Линус Филип, 30 години, беше убиен вчера, во обид да избега од полицијата. Како што е соопштено од страна на БиБиСи, неговото тело било пренесено во мртовечница, неговото семејство вели дека двајцата полицајци се обиде да ги искористи прстот за да го отклучите неговиот телефон.

Според списанието Форбс, полицијата често користи отпечатоци од жртви на дрога за да го отклучите паметни телефони кои имаат скенер за отклучување и често таквите акции заврши успешно, но не секогаш.

Loading...

Related posts