Работи кои не сте ги знаеле за Путин: Кое му било кодното име како таен агент на КГБ? Какви животни навики има?

Рускиот претседател Владимир Путин веројатно во моментот е најмоќниот светски лидер, и за него се знае речиси се, но има и тој некои свои мали тајни.

На својата земја и го врати епитетот „велесила“, а опозицијата ја сведе на речиси занемарувачки процент. Во татковината најголемиот број на луѓе го сакаат и почитуваат, а во светот има такви кои кои го сакаат или го мразат, средина нема. Ова се факти за Путин кои малкумина ги знаат.

1. Делува неверојатно, но Путин сака многу да спие. Го преспива речиси целото утро, а доручкува околу пладне.
2. Обожува да плива. Плива по секој доручек, а попатно размислува за дневните обврски и го планира денот.
3. Рускиот претседател тајно се крстил во православна црква бидејќи во времето на СССР религијата била забранета.                                                                                4. Не живее во Мосвка. Смета дека градот е задушен и поради тоа живее во државната резиденција во околината на Москва.
5. Носител е на црн појас во џудо.
6. Како средношколец работел на радио, и тогаш највеќе сакал да ги пушта Битлси.
7. Неговите соработници го нарекувале „шефе“, а сега го нарекуваат „царе“.
8. Путин не сака интернет. Смета дека е несигурен и збунувачки.                               9. Не пуши, а алхохол пие многу ретко.
10. Бил таен агент на КГБ и како „Господин Адамов“ живеел во источна Германија во 1985. година

Loading...