Разговорот на ова глуво девојче со нејзината мајка за време на ручек ќе ви го стопи срцето (видео)

443
1
Видео кое ќе ви го стопи срцето.

За жал, некои луѓе имале несреќа да се родат без слух. Сепак, тие во текот на животот учат методи на слушање и разговарање поинакви од „нормалните“. Нивниот знаковен јазик бара големи напори но таа приказна и разговор стануваат полни со вистинска љубов токму поради вложениот труд.

Ова емотивно видео прикажува две годишно девојче по име Ава која на свој начин разговара со мајка и додека таа го продолжува разговорот на начин што Ава воопшто не ја доживува како глува.

И другите родители кои се во слични ситуации би требало да научат да разговараат со своите дечиња сосема нормално иако не слушаат, а таа метода може да им помогне во подобро разбирање и развивање на сопствени вештини и способности.

извор:македонијаденес