Рушење на надвозник во Кина со 200 багери (фото + видео)

Неверојатни фотографии од рушење на еден надвозник во Кина.

На фотографиите и на видеото е прикажано рушењето на навозникот кој е направен пред 24 години.

Рушењето е за да се направи нов надвозник со шест ленти на местото на стариот надвозник кој бил со четири ленти.

Фасцинантното во овој мега проект е тоа што во рушењето на надвозникот биле употребени 200 багери. Менаџерот на овој проект изјавил дека се одлучиле да употребат машини за рушење наместо динамит бидејќи надвозникот се наоѓа во центарот на градот и доколку употребеле динамите ќе ги вознемирувале локалните жители.

Уривањето на надвозникот ќе трае 21 ден.

извор:канал5

Loading...