Само со една состојка решете се од забниот каменец и бактериите – оваа состојка сигурно ја дома

Веројатно оваа стостојка ја имате по дома. Во случај да немате идеја што би можело да биде, ви откриваме дека станува збор за масло.
Тоа е нерафинирано масло за јадење, поточно кокосово масло. Не е важно дали ви се допаѓа вкусот или не, затоа што нема да го јадете.
Наместо тоа, земете две лажички и ставете ги во уста. Промучкајте го во уста маслото како што правите со вода после миење на забите, чувајте 5 минути, а потоа плукнете. Може да ви биде непријатно, но во тоа е поентата.
Оваа техника која се користи во ајвурдеската медицина со векови.
Оваа метода може и да го излекува вашиот лош здив, гингитис, акни и уште многу други работи.
 Маслото ги вади бактериите од порите на усната  и од вашето тело. Оваа теорија не енаучно поддржана. Но, како и да е науката има покажано дека маслото ги вади бактериите од устатал. Во една студија утврдено е дека со користење

на маслото значајно ги вади бактериите и каменецот од забите.

Со употребата на забен конец може да ја намали количината на бактериите во устата, межутоа маслото може да го направи исто дури и подобро.

Loading...