Се враќа евтината тарифа за струјата

296

Владата ги усогласила ставовите со енергетската заедница околу европските стандарди, па евтината струја ќе биде вратена на истиот начин како што беше претходно.

Граѓаните ќе имаат можност да користат евтина тарифа по два часа секој ден и сабота како што тоа беше пред укинувањето на евтината тарифа.

Засега нема информации од кога би стартувала примената на евтината струја.

извор:скопјеинфо

Loading...