vesti24.mk
ВЕСТИ МАКЕДОНИЈА

Сокол Митровски доби домашен притвор

ECA

Поранешниот градоначалник на Ѓорче Петров, Сокол Митровски, утринава беше приведен, заедно со уште осум лица кои постапиле незаконски и злоупотребиле службена положба и овластување за градење објекти и доделување правен статус на бесправни градби во висина од 4.100.090 денари.

На поранешниот градоначалник му е одреден домашен притвор. На сите обвинети им се одземени и пасошите.

Loading...

Related posts