Уште една трагедија на летување во Грција- девојка паднала во кома по ова

18-годишна британска туристка е хоспитализирана во критична состојба откако доживеала незгода за време на летувањето во Крит.

Девојката вдишала азотен оксид, односно хелиум и подоцна паднала во кома, па веднаш била префрлена во болница, а сега се наоѓа на интензивна нега.

Таа била опишана како ситна девојка, која ништо не јадела пред да ја вдиши оваа супстанција, која на крајот предизвикала несакани ефекти.

Ниедна од нејзините другарки немала слични симптоми.

Азотниот оксид може да предизвика опасни повреди, но неговата употреба нигде не е забранета.

извор:пресс24

Loading...