vesti24.mk

Tag : Бугарски Пасош

ВЕСТИ

Македонците со бугарски пасош нова пречка во разговорите со Софија

admin
Македонците со бугарски пасош стануваат дел од разговорите  што во наредниот период треба да ги водат Скопје и Софија, најавува бугарското Министерство за надворешни работи....
ВЕСТИ МАКЕДОНИЈА СВЕТ

За бугарски пасош Македонците плаќале по 1.000 евра!

Ferad Aruc
Со кандидатите за бугарски пасоши работеле над 100 посредници кои помагале во собирање документи и адреси за регистрација. Македонците за бугарски пасош плаќале 1.000 евра,...
БАЛКАН ВЕСТИ МАКЕДОНИЈА СВЕТ

ИЛИЈАНА ЈОТОВА: СЕКОЈ КОЈ ИМА БУГАРСКИ ПАСОШ Е БЛГАРИН (ВИДЕО)

Ferad Aruc
Последните две децении, многу наши сограѓани се одлучија да побараат и добија Бугарско државјанство. Најчесто, причините за ваквиот потег се оправдуваат со економската ситуација во...
ЖИВОТ

Борба за гола егзистенција: Македонци во потрага по работа со бугарски пасош

Ferad Aruc
Бугарското државјанство му ги отворила европските порти на Александар Малденовски.Откако го земал пасошот заминал за Шведска, но се вратил во Македонија. „Бев решен да заминам...