vesti24.mk

Tag : витамин б6

Uncategorized

Мегалобластна анемија поради недостиг на витамин Б12

admin
Крвта е витално важна течност во организмот која извршува многубројни функции. Таа се состои од крвна плазма и крвни клетки (еритроцити, леукоцити и тромбоцити). Една...