vesti24.mk

Tag : Втора светска војна

ВЕСТИ

На денешен ден заврши најскапата војна во историјата

admin
На денешниот датум 9 мај 1945 била прогласена Втората светска војна за завршена. Според официјалните записи Втората светска војна е глобален вооружен конфликт што почнал...