vesti24.mk

Tag : газирани сокови

ЗАБАВА

Газираните сокови се штетни за црниот дроб

admin
Црниот дроб ги филтрира штетните материи од телото и затоа неговото здравје е од исклучителна важност за човекот. Кога станува збор за оштетување на црниот...
ЗАБАВА

Многумина од вас го користат секојдневно, а тоа е отров кој ги уништува вашите коски

admin
Генерално, многу не знаат кои се негативни последици кои оваа пијачка ги има по нашето здравје. Најлошо од се е што во голема количина се...
ЗАБАВА

Овие производи се штетни за срцето, стомакот, но и нервниот систем

admin
Ново истражување објавено во списанието „ЏAMA“, ги посочува безалкохолните газирани сокови, независно дали содржат шеќер или вештачки засладувачи, како фактор за зголемување на ризикот од...
Uncategorized

Како да си помогнете доколку имате сува уста

admin
Долготрајно пиење лекови, инфекции, дехидратација, хемотерапија и радиотерапија се само дел од причините за појава на сува уста (ксеростомија). Оваа состојба се јавува како резултат...