vesti24.mk

Tag : Гана

ЕКОНОМИЈА СВЕТ

До вчера гладуваа, но потоа ги открија овие два производи и станаа една од најсилните економии во светот

Ferad Aruc
Западноафриканската држава Гана беше во голема економска криза од 80-тите години од минатиот век, а во земјата после неколкуте државни удари владееше гладот. Но, од...