vesti24.mk

Tag : ген

ЗАБАВА

Научниците со ново откритие: Гените одредуваат дали може да добиете рак

admin
Човекот има околу 30.000 гени кои ги диктираат не само изгледот, туку и клучните биолошки процеси. Истражувачки тим од Државниот универзитет во Флорида и Националниот...
ЗАБАВА

Научниците пронајдоа нов начин за лекување инфекции

admin
Децении назад, антибиотици со широк спектар се даваат за инфекција на синусите или стомачен вирус кои ги чистат повеќето бактерии. Антибитотици третираат вирусни заболувања на...
ЗАБАВА

Научниците тврдат: Ген на криминалот не постои

admin
Грабежи, насилиство, убиства… Што го тера човекот да го крши законот и да врши тешки престапи? Дали е во прашање тешкото детство, семејното и социјалното опкружување...