vesti24.mk

Tag : гинис

ЗАБАВА

Гинис: Најстариот жител на Земјата е Јапонка на возраст од 116 години која сака математика

admin
Јапонската Кане Танака која со 116 години е најстар жител во светот многу сака да решава задачи по математика и да ја игра јапонската игра...
ЗАБАВА

Измама за Гинис: Најстарата жена на светот мамела, од сомнежот се изненадија сите

admin
Рускиот математичар Николај Зак и геронтологот Вслериј Новоселов тврдат дека Жан Калмент неоправдано е запишана во Гинисовата книга на рекорди како најстара жена на светот....