vesti24.mk

Tag : голема богородица

ЗАБАВА

Обичаи и верувања: Што треба, а што не треба да правите на Голема Богородица

admin
Православната Црква на 28 август го празнува земниот крај на Пресвета Богородица и Нејзината смрт ја нарекува „Успение“ – раскошен термин кој во себе ги...
ЗАБАВА

Утре е еден од најзначајните празници: Иконата на Богородица лекува многу болести- еве што треба да правите

admin
Православната Црква на 28 август го празнува земниот крај на Пресвета Богородица и Нејзината смрт ја нарекува „Успение“ – раскошен термин кој во себе ги...
ЗАБАВА

Во среда е еден од најзначајните празници: На тој ден иконата на Богородица лекува многу болести

admin
Православната Црква на 28 август го празнува земниот крај на Пресвета Богородица и Нејзината смрт ја нарекува „Успение“ – раскошен термин кој во себе ги...
ЗАБАВА

Доаѓа еден од најзначајните празници: Што треба, а што не треба да правите на Голема Богородица

admin
Православната Црква на 28 август го празнува земниот крај на Пресвета Богородица и Нејзината смрт ја нарекува „Успение“ – раскошен термин кој во себе ги...
ЗАБАВА

На Голема Богородица жените треба да го направат ова- помага против болести и неплодност

admin
Денеска е Успение на Пресвета Богородица – Голема Богородица. Од повеќето празници посветени на пресвета Богородица овој е еден од најзначајните. Затоа народот овој празник...
ЗАБАВА

Oд сите празници посветени на Богородица, овој е најзначајниот- еве работите што не треба да ги правите

admin
Во вторник, на 28 август, следи големиот верски празник, Успение на Пресвета Богородица или Голема Богородица, а воедно овој ден е прогласен за неработен. Од...