vesti24.mk

Tag : дексаметазон

ЗАБАВА

Овој лек е одобрен за лекување на Ковид-19, за една третина ја намалува смртноста

admin
Европската агенција за лекови (ЕМА) одобри употреба на дексаметазон за лекување на пациентите со Ковид-19 кои имаат проблеми со дишењето. Дексаметазонот може да се користи...