vesti24.mk

Tag : ДЕПРЕСИЈА

ЗАБАВА

За луѓето кои страдаат од депресија: Ова се идеалните професии за вас

admin
Луѓето кои страдаат од депресија не треба да се избегнуваат како работници, всушност, нив треба да им се даде вистинска работа, која ќе ја извршуваат...
ЗАБАВА

Ако често се жалите дека ви е здодевно, можеби треба да се загрижите – ви се заканува депресија

admin
Луѓето кои се способни долго да останат фокусирани на одредена задача се многу посреќни од оние кои лесно се лизнуваат во досадување, тврдат научниците. Ако...
ЗАБАВА ТЕХНОЛОГИЈА

Која социјална мрежа предизвикува најмногу депресија кај младите?

admin
Истражувачите од Универзитетот во Питсбург уште одамна извршиле испитување на корисниците на социјалните мрежи околу нивните навики и расположенија додека ги користат. Истражувањето опфатило 1,787...
ЗАБАВА

Родители на тинејџери, внимавајте: Депресијата кај вашите деца НЕ е само “фаза“

admin
Младите често одбиваат да признаат дека нешто ги мачи, но еве што упатува на можноста дека станува збор за многу посериозен проблем од само моментална...
ЗАБАВА

Нови истражувања: Постои поврзаност меѓу воспаленијата и депресијата

admin
Истражување на Кралскиот колеџ во Лондон, Велика Британија, открива нови наводи за поврзаноста меѓу ниско-системското воспаление и депресијата. Имено, испитувањата идентификуваа повисоки нивоа на воспалителен...
ЗАБАВА

Депресијата не е слабост, таа е болест: Митови за маката која многумина ја имаат

admin
И покрај опасните последици што може да ги донесе ако не се лекува, многу луѓе лесно ја прифаќаат депресијата и ја поистоветуваат со тешки емоции...
ЗАБАВА

Не посегнувајте веднаш по антидепресиви: Правилната исхрана може да ги намали симптомите на депресија

admin
Истражување на магазинот BMC Medicine уште одамна потврди дека правилната исхрана може да ги ублажи симптомите на депресија и анксиозност. Крајниот заклучок е дека кога...
ЗАБАВА

Родители, внимавајте: Овие знаци покажуваат дека детето ви е во депресија

admin
Детската депресија е сериозна и реална појава на која треба да се обрне внимание. Детската депресија може да се препознае, само треба да обрнете внимание...
ЗАБАВА

Не ги осудувајте, ПОМОГНЕТЕ ИМ: Низ депресија поминуваат и луѓето кои ви изгледаат како најсилни!

admin
Кога познавате личност која минува низ депресија, треба да знаете дека депресијата не доаѓа како лошо расположение. Таа не е тажен момент или ден, туку...
ЗАБАВА

За борба против депресијата – шетајте!

admin
Едно шкотско испитување, покажа дека една кратка прошетка може да биде важна, за борбата против депресијата. Познато е дека интензивните вежби ги oтстрануваат или ублажуваат...