vesti24.mk

Tag : дзс

ВЕСТИ

Пописот ќе се спроведе од 5 до 30 септември, нема ново одложување

admin
Со политички договор поради пандемијата со Ковид-19 пописот во април годинава беше одложен за септември, а локалните избори за втората половина на октомври. Додека политичките...
ВЕСТИ

ДЗС: Во 2020 година зголемен бројот на пријавени, обвинети и осудени лица

admin
Според податоците на Државниот завод за статистика, бројот на пријавените полнолетни лица – познати сторители на кривични дела во 2020 година, во споредба со 2019...
ВЕСТИ

Алармантна демографска слика: Македонија со Заев и СДСМ со поголем морталитет од наталитет!

admin
Лани во Македонија, според податоците на Државниот завод за статистика, се евидентирани 19.845 живородени лица и 20.446 смртни случаи за негативен пририден прираст од 601 лице. Бројот...