vesti24.mk

Tag : Долна Дебарска Жупа

ВЕСТИ

Ѓорѓи Илиевски: Јазикот на исламизираните Македонци во Долна Дебарска Жупа

admin
Областа Дебарска Жупа се наоѓа од десната страна на реката Црни Дрим, сместена меѓу двата краја  на Дебарското Езеро, во прегратките на планината Стогово. Областа...