vesti24.mk

Tag : задолжување

ВЕСТИ

Мицкоски: Во јануари Владата подготвува еврообврзница од половина милијарда евра, огромно задолжување!

admin
Наместо да инвестира во капитални инвестиции, Заев тие пари ги пренасочува во непродуктивни трошоци и позајмува пари па вели ќе ги покачува пензиите и платите,...
ВЕСТИ

Дали е на повидок буџетска криза: Владата денеска се задолжи 2,5 пати повеќе од најавеното!

admin
Владата денеска се задолжи за сума од близу 24 милиони евра. Продолжува задолжувањето без мерка, кое секако, паѓа на грбот на македонските граѓани. Имено, на...
ВЕСТИ ЕКОНОМИЈА

Нема крај на задолжувањата- Владата денес ќе се заборчи за нови 67 милиони евра

admin
Владата денеска повторно ќе се задолжи преку нова аукција на државни хартии од вредност од 4.100.000.000 денари, односно околу 67  милиони евра. Ова е едно...
ВЕСТИ ЕКОНОМИЈА

Владата денес ќе се задолжи за нови 61,7 милиони евра

admin
Владата денес ќе се задолжува за нови 61,7 милиони евра. Имено, на официјалната страна на Народна Банка на Република Македонија објавена е аукција на државни...
ВЕСТИ ЕКОНОМИЈА

Владата ќе ја задолжи државата за нови 15 милиони евра

admin
Владата продолжува редовно да се задолжува на домашниот пазар. Министерството за финансии за наредната недела закажа нова аукција на хартии од вредност со која повлече...
ВЕСТИ ЕКОНОМИЈА

Владата утре се задолжува за огромни 39 милиони евра

admin
Министерството за финансии за утре закажа аукција на државни обврзници со кои државата ќе се задолжи за нови 2,4 милијарди денари односно околу 39 милиони...
ВЕСТИ МАКЕДОНИЈА

Задолжувањата станаа секојдневие: Владата денес ги заборчи граѓаните за нови 12,7 милиони евра

Ferad Aruc
Капитални инвестиции нема, а Владата продолжува редовно да се задолжува на домашниот пазар. Министерството за финансии денеска преку аукција на државни хартии од вредност ги...
ЕКОНОМИЈА

Македонија се задолжи со нова еврообврзница од половина милијарда евра

Ferad Aruc
Република Македонија на меѓународниот пазар на капитал денеска издаде еврообврзница на износ од 500 милиони евра со рок на достасување од 7 години и со...