vesti24.mk

Tag : здравствени податоци

ЗАБАВА ТЕХНОЛОГИЈА

Гугл собира лични здравствени податоци од милиони Американци

admin
Американската компанија Гугл, навидум без дозвола, собира подробни лични здравствени податоци на милиони граѓани на САД. Главен извор, во таа смисла, е „Асеншн“ – вториот...