vesti24.mk

Tag : Золгенсма

ЗАБАВА

Пациентите на кои им е потребен Золгенсма, најскапиот лек на светот, ќе се извлекуваат со томбола

admin
На родителите на децата кои страдаат од ретка мускулна болест им се даде надеж да воведат нова генска терапија минатата година – лекот „Золгенсма“ третира...
ЗАБАВА

Најскапиот лек на светот чини 2,1 милион долари

admin
И Американската агенција за лекови го одобри пуштањето во промет на лекот „Золгенсма” на швајцарската фармацевтска компанија „Новартис”. Една инјекција чини 2,1 милион долари. Таа цена...