vesti24.mk

Tag : Иванден

ЗАБАВА

Среќен именден Иван, Иванка, Јанко, Јане, Јана

admin
Меѓу поголемите летни празници што македонскиот народ ги празнува со многу обичаи и верувања спаѓа и празникот во народот познат под името Иванден, всушност, празник...
ЗАБАВА

Обичаи за денешниот голем празник, за пророкот кој оди пред Спасителот

admin
Меѓу поголемите летни празници што македонскиот народ ги празнува со многу обичаи и верувања спаѓа и празникот во народот познат под името Иванден, всушност, празник...
ЗАБАВА

Денеска е ИВАНДЕН: Честит именден Иван, Иванка, Јанко, Јане, Јана…

admin
Денеска е раѓање на Свети Јован Крстител (Иванден). Пророк кој оди пред Спасителот Меѓу поголемите летни празници што македонскиот народ ги празнува со многу обичаи...
ЗАБАВА

Утре е голем празник: На Иванден цвеќето има магична моќ

admin
Утре се празнува Свети Јован- летен, повеќе познат како Иванден, денот на раѓањето на Свети Јован Крстител. Со Иванден се поврзани многу обичаи, верувања, но...
ЗАБАВА

Утре е Иванден: Цвеќето има волшебна моќ, закачете пред куќата венец вечерва за да се уверите

admin
Во очи Свети Јован Претеча, во народот попознат како Иванден жените плетат венчиња од цвеќе и навечер ги ставаат пред влезната врата. Ако венец од...