vesti24.mk

Tag : идризово

ВЕСТИ

Додека министерот и градоначалникот си ја префрлаат топката, деца од Идризово не почнале со училиште

admin
12 ученици Албанци од Идризово се уште не почнале со настава и не фигурираат како запишани во ниту едно училиште. Градоначалникот на Гази Баба, Борис...
ВЕСТИ МАКЕДОНИЈА

Осудениците од денес штрајкуваат со глад, Бараме Амнестија!

Ferad Aruc
На социјалните мрежи се појави барање кое осудените лица сместени во затворот во Идризово го испратиле до директорот. Тие најавуваат дводневен штрајк со глад бидејќи,...
МАКЕДОНИЈА

Амнестираниот рекордер издржал 6 часа: Од Идризово, на улица, па повторно во затвор

Ferad Aruc
Амнестираните криминалци, со чие ослободување требаше да се расчисти пренатрупаноста во затворите им отворија само дополнителна работа на полицајците. Од Идризово , на улица, па...
ВЕСТИ МАКЕДОНИЈА

Голем број затвореници во Идризово не можеле да гласаат

admin
Наместо да гласа и да го оствари избирачкото право, затвореник од Идризово бил однесен во избирачкото место и вратен назад во ќелија. Го немало во...
ВЕСТИ МАКЕДОНИЈА

Во „Идризово“ се може да се купи за пари: За 1.000 евра затвореник добива апартман, жена, виски и дрога

admin
Јавна тајна е дека во македонксите затвори се случуваат поголем криминал, отколку надвор, на слобода. Затворениците кои имаат пари, си го олеснуваат одлежувањето на казната,...