vesti24.mk

Tag : или промена на уставот

МАКЕДОНИЈА

Грција бара ерга омнес или 288 измени на Уставот. Каде е иредентизмот во Уставот на РМ?

Ferad Aruc
На 6 јануари 1992 година Македонија ја изврши првата измена на Уставот на директно барање на Грција за надминување на проблемот што тие го имаат...