vesti24.mk

Tag : илузија

ЗАБАВА

Илузија која ќе ве замисли: Погледнете убаво и одговорете на едноставно прашање

admin
Дали некогаш сте размислувале какво влијание на мозокот има живеењето во град, во предградие или во некоја друга густо населена локација? Благодарение на психолозите и...
ЗАБАВА

Звучна илузија која предизвикува вроглавица: Луѓето полудеа по овој предизвик, пробајте го и вие (ВИДЕО)

admin
Оваа оптичка илузија (поточно звучна илузија) покажува неверојатен феномен и објаснува како функционира човечкиот мозок. Значи, треба да изберете еден од двата поима „Green needle”...
ЗАБАВА

Оваа оптичка илузија ги збунува сите: Дали е ова шарена или црно-бела фотографија?

admin
Оваа фотографија, која се појави на интернет,  ги подели луѓето на оние кои гледаат бои и оние кои ја гледаат вистината. На фотографијата се наоѓаат...
ЗАБАВА

ФОТО: Илузија која открива дали сте под стрес

admin
Илузија која се состои од виолетови и жолти шестоаголници е најнова сензација која ги забавува луѓето на социјалните мрежи. Не можат да забележат дали предметите...