vesti24.mk

Tag : исчезнување

ЗАБАВА

Дрвото Џошуа кое е на Земјата над 2,5 милиони години под закана од исчезнување

admin
Познатите калифорниски дрвја Џошуа наскоро може да бидат прогласени за загрозени, пишува Лонли Планет. Овие растенија, кои се на Земјата веќе 2,5 милиони години, може...
ЗАБАВА

Во последните 50 години исчезнале две третини од дивите животни на светот

admin
Светската популација на цицачи, птици, водоземци, влекачи и риби се намалила во просек за две третини за помалку од половина век, се вели во извештајот...