vesti24.mk

Tag : крвна слика нормални вредности

ЗДРАВЈЕ

10 намирници кои го зголемуваат нивото на хемоглобин во крвта

admin
Сигурно сте чуле за хемоглобин, но знаете ли која е неговата функција во организмот? Овој протеин и дава боја на црвените крвни клетки. Главна состојка...
Uncategorized

Мегалобластна анемија поради недостиг на витамин Б12

admin
Крвта е витално важна течност во организмот која извршува многубројни функции. Таа се состои од крвна плазма и крвни клетки (еритроцити, леукоцити и тромбоцити). Една...