vesti24.mk

Tag : к-15

ВЕСТИ ЕКОНОМИЈА

Работодавачите и во ковид пандемија мора да исплатат К-15, годинава минималниот износ е над 10.000

admin
До крајот на 2020, вработените и во приватниот сектор, ќе добијат К-15, односно регрес за годишен одмор, а минималниот износ за оваа година е 10.884...
МАКЕДОНИЈА

Очекувајте К15, во спротива казни за работодавците – колку пари ќе легнат на сметките

admin
Регресот за годишен одмор или К-15 и оваа година ќе им следува на вработените во приватните компании од македонското стопанство. Фирмите коишто не го исплатиле...
ВЕСТИ МАКЕДОНИЈА

За два месеци секој вработен во Македонија ќе добие по 9.000 денари

admin
Право на регрес или к-15 имаат сите работници во приватниот сектор кои работеле кај истиот работодавач најмалку шест месеци во календарската година. Според иницијалните пресметки кои...