vesti24.mk

Tag : Линдан

МАКЕДОНИЈА

Темпирана бомба во Охис – линдан пронајден кај 8-год девојчиња кои предвреме влегле во пубертет

Ferad Aruc
Ова се култните производи на хемискиот гигант ОХИС. По распадот на Југославија почнa и бавното „распаѓање“ на фабриката од која некогаш егзистираа околу пет илјади...