vesti24.mk

Tag : Магнезиум

ЗАБАВА

Улогата на магнезиумот во човековото тело е голема, еве зошто ни е потребен овој минерал

admin
Магнезиумот е осмиот најчест минерал на Земајата, а трет најчест во морската вода. За нас најважен податок е дека магнезиумот е четвртиот најчест минерал во...
ЗАБАВА

Телото ви дава знаци дека има недостаток на магнезиум, не ги игнорирајте!

admin
Магнезиумот е многу значен за организмот, тој е најранливиот микролемент и е лесно разградлив. Недостатокот на магнезиум се должи и на стресот, лошата исхрана и...
ЗАБАВА

На вашето тело му се потребни вода и магнезиум, тие се големи сојузници за повеќе енергија

admin
Во текот на периодов се сретнавме со полни трпези, многу храна и алкохол. Сите овие работи резултираат со помалку квалитетен сон, зголемено ниво на замор...
ЗАБАВА

Како да го препознаете недостатокот на магнезиум?

admin
Магнезиумот е многу значен за организмот, тој е најранливиот микролемент и е лесно разградлив. Во минатото, само еден дневен оброк ја содржел дневната количина, додека...
ЗДРАВЈЕ

Што значи недостигот на магнезиум за организмот

Ferad Aruc
Магнезиумот е минерал што учествува во активноста на околу 300 ензими во организмот, а неговите најважни функции се: Минерализација на коските. Пренос на нервните сигнали....