vesti24.mk

Tag : Мајкл Атија

ЗАБАВА

Математичар тврди дека пронашол решение за проблем стар 160 години

admin
Еден од најистакнатите британски математичари, Мајкл Атија тврди дека пронашол доказ за Римановата хипотеза, една од шесте матаматички проблеми за чие решавање е предвидена награда...