vesti24.mk

Tag : охридско езеро

ВЕСТИ

Откриени и мапирани нови археолошки локалитети и поединечни наоди на источниот брег од Охридското Езеро

admin
Националната установа „Завод за заштита на спомениците на културата и Музеј – Охрид“ минатиот месец спроведе проект за подводно археолошко рекогносцирање на делови од источниот...
ВЕСТИ

Десет години од бродската несреќа на Охридското Езеро

admin
Точно десет години се навршуваат утре од бродската несреќа што се случи на Охридското Езеро, кога при потонувањето на бродот „Илинден“ животот го загубија 15...
ВЕСТИ

На овие охридски плажи е забрането пливање: Езерото не е безбедно за капење!

admin
После 21 година во Охрид, прв пат на потегот од Самоилова тврдина на плажите кон Партизан, Младост се поставени знаци забрането пливање. -Колекторот после толку...
ВЕСТИ МАКЕДОНИЈА

Рекорд за во Гинисовата книга: Врзан со синџири и во вреќа пливаше во Охридско езеро (видео)

Ferad Aruc
„Човекот-амфибија“, како што популарно го нарекуваат Бугаринот Јане Петков, вчера постави Гинисов рекорд откако врзан со синџири и во вреќа, исплива над 3 километри во...