vesti24.mk

Tag : Свети Архангел Гаврил

ЗАБАВА

Денеска е Собор на Свети Архангел Гаврил, празник на големиот Господов гласник

admin
Денеска е Собор на св. арх. Гаврил. Тој е еден од големите седум ангели што претстојат пред престолот Божји. Гаврил значи „сила Божја“, поради што...
ЗАБАВА

Утре е голем празник: Жените кои сакаат да родат да му се помолат на овој светец

admin
Утре е Свети Архангел Гаврил, во народот познат и како летен Архангел, а за него се врзуваат и многубројни обичаи. На оние кои ја почитуваат...