vesti24.mk

Tag : Св. свештеномаченик Харалампиј

ЗАБАВА

Се празнува Св. свештеномаченик Харалампиј – Светец кој ја држи чумата во синџири

admin
Празникот на светиот свештеномаченик Харалампиј народот го вика и Чуминден, зашто овој светец од христијанскиот календар е поврзан со болестите и се смета за чувар...