vesti24.mk

Tag : стара нова година

ВЕСТИ

Ни доаѓаат Стара нова година и Василица- еве што треба да не заборавите да направите

admin
Православните христијани кои се водат според Јулијански календар на 13 јануари ќе ја пречекаат Православната или Старата нова година. Голем број македонски семејства Василица ја празнуваат...
ВЕСТИ

Ова ретко кој го знае: Зошто се меси лепче со паричка на Василица?

admin
Во времето кога Божјиот угодник свети Василиј Велики станал Архиепископ Кесариски, епархот на Кападокија, кој бил многу алчен и груб човек, имал обичај редовно да...
ЗАБАВА

Денеска се празнува Стара нова година, утре Василица- еве што треба да не заборавите да направите

admin
Православните христијани кои се водат според Јулијански календар денес ќе ја пречекаат Православната или Старата нова година. Голем број македонски семејства Василица ја празнуваат како домашна...
ЗАБАВА

Утре е Стара нова година, ова никако не смеете да го заборавите!

admin
Православните христијани кои се водат според Јулијански календар утре ќе ја пречекаат Православната или Старата нова година. Голем број македонски семејства Василица ја празнуваат како домашна...
ЗАБАВА

Во недела е Стара нова година, ова никако не смеете да го заборавите!

admin
Православните христијани кои се водат според Јулијански календар во недела ќе ја пречекаат Православната или Старата нова година. Голем број македонски семејства Василица ја празнуваат како...