vesti24.mk

Tag : статистика

ВЕСТИ

Македонија руши рекорди во регионот: Најмалку тестирани од коронавирус на милион жители, втора по бројот на заразени и смртни случаи

admin
Имено на милион жители според најновата статистика нашата земја е последна според бројот на направени тестови со само направени 9.386 тестови, за разлика од првата...
ВЕСТИ

Жените во земјава живеат подолго од мажите за 3,8 години

admin
Жените во Македонија живеат подолго од мажите за 3,8 години, покажуваат податоците на Евростат. Најголема разлика во животниот век меѓу мажите и жените во државите...
ВЕСТИ

Македонците се помалку стапуваат во брак- Се намалиле и разводите

admin
Намален е бројот на склучени, но и на разведен бракови, покажува статситиката. Минатата година се склучени 13.494 брака или 2,1 отсто помалку од 2017-та, а...